Monday, April 16, 2012

Intern rekruttering er bedst


Studie går i kødet på headhuntere, når det viser, at eksternt rekrutterede præsterer dårligere og er dyrere, end når allerede ansatte udnævnes. De eksterne er langsomme til at tilpasse sig, kræver højere løn, og forlader oftere virksomheden.
Studiet, som er gennemført på Wharton, konkluderer, at fordelene ved at tilrettelægge interne karrierestier er langt større end at gå på jagt efter kompetencer udenfor virksomheden. Det har været lettere for store virksomheder at rekruttere internt, men selv her er der i de senere år set en stigning i jagten på de ydre markeder. Og det konkluderes, at det ikke er ikke nogen umiddelbar fordel. Læs mere i min artikel i kommende udgave af magasinet ”Human Resources”

Wednesday, April 11, 2012

Når indadvendte typer presses ind i den udadvendte verden


I en ny spændende bog argumenterer forfatteren, Susan Cain, for, at det vestlige samfund i al for høj grad er præget af de udadvendte typer, og at der i skoler, institutioner og virksomheder tages alt for store hensyn til at ”please” de charismatiske og udadvendte personer.

Det gøres på bekostning af de 30 til 50 pct. af menneskeheden der er overvejende indadvendte. Bogen, Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking”, er fyldt med forskning, studier og eksempler på, at indadvendte har store potentialer for at være kreative; men i den i stigende grad gruppefixerede verden overdøves af de højttalende udadvendte.

Fra tidligere undersøgelser her i landet ved vi ex. at målt på MBTI er langt de fleste danske ledere udadvendte. Derfor må vi vel også spørge os selv, om vi har været dygtige nok til at inddrage indadvendte i både ledelsesmæssige og kreative jobsituationer?

Vil du vide mere om området så er her et par muligheder: Se Susan Cain på www.ted.com tale om det at være introvert og leve i en extrovert verden. Eller læs min kommnede artikel i www.humanresources.dk