Thursday, October 6, 2011

Første konference om sociale medier og HR blev en stor succes


Et halvt hundrede HR- og læringsprofessionelle samledes d. 4. Oktober under overskriften Social Business Learning for at lære om den racende påvirkning, der finder sted via de sociale medier. Det var den første konference arrangeret af Social Business Learning*

Med en af verdens topguruer indenfor social læring, englænderen Jane Hart, i spidsen, blev vi trukket helt op til forkanten af de mange spændende ting, der foregår ved fusionen af sociale medier og HR. Flere af deltagerne gav åbent udtryk for, hvor chokerende det var at erfare, hvor hurtigt udviklingen foregår. Der er i danske organisationer givetvis en meget stor forskel i brugen af sociale medier i HR-arbejdet, hvilket blev understreget her.

Jane præsenterede sin model for læring, som hun har døbt ”The Smart Worker”. Hele slideserien kan ses HER.  Hun er en meget generøs forsker og skribent, som det er værd at følge for alle med interesse i området.  Se hendes website: http://c4lpt.co.uk/ . Hun blev som alle øvrige indlægsholdere og workshopledere interviewet efter konferencen og denne lyngennemgang af konferencen kan ses på YouTube.

Idéen med konference var dels at give HR fornyet indsigt i de sociale medier, og dermed inspirere til, at HR kan tage ansvaret for anvendelsen af sociale medier i deres organisationer. På den måde får HR en ny strategisk platform at arbejde ud fra.

Men formålet med konferencen var også at tage første skridt ud i verden af sociale medier for alle, der deltog. Således at der kan skabes en tradition for at mødes for at udveksle erfaringer om, hvordan sociale medier anvendes indenfor HR og læring.

Det var ikke et formål i sig selv at skabe et overskud for de arrangerende konsulentfirmaer, men i højere grad at skabe en basis for at vi kan vende tilbage med nye arrangementer i fremtiden. Pakket ind i al mulig ydmyghed, vil vi gerne være det sted, hvor HR- og læringsprofessionelle her i landet kommer for at orientere sig om forfronten indenfor sociale medier.

Vores indgang til konferencen har været, at alle der gerne ville være med for at bidrage skulle være velkomne, og det holdning fortsætter vi med.


*) Bag Social Business Learning står Strandgaard & Partnere, Human Resources, VidenDanmark, ASTD Danmark, WebFuture og HellmannHRS.